OPLEIDINGEN

OPLEIDINGEN

Continue opleiding van professionals is van essentieel belang om het concurrentievermogen van de Europese audiovisuele industrie te versterken, een kerndoelstelling van het MEDIA Programma. Daarom heeft het MEDIA Programma sinds het begin in 1990 een aanzienlijk bedrag van haar begroting gewijd aan de medefinanciering van de opleidingsinitiatieven, ontwikkeld door en voor professionals. Jaarlijks publiceert MEDIA een catalogus waarin alle ondersteunde initiatieven van dat jaar opgelijst en gepresenteerd worden.

Meer dan 1.500 professionals uit landen die deelnemen aan het MEDIA Programma nemen elk jaar deel aan MEDIA gefinancierde opleidingsinitiatieven. Daarbij krijgen zij de gelegenheid om nieuwe vaardigheden te verwerven, te leren van fouten of successen van anderen, hun projecten te finetunen dankzij ervaren tutors, nieuwe technologieën te verkennen of hun netwerk uit te breiden.

Voor 2011 heeft MEDIA 63 opleidingen geselecteerd en meegefinancierd met het oog op de vragen en noden van alle sectoren in de industrie. Die opleidingen verschillen in formaat, lengte en doelgroep, maar delen allemaal deze kenmerken:

  • Ze zijn Europees/internationaal in hun onderwerpen, onderwijzende/coachende tutors, en deelnemers;
  • Ze zijn praktisch en zeer relevant voor de huidige en toekomstige behoeften van de industrie;
  • Ze bieden toegang tot high-level professionals die niet altijd even toegankelijk zijn in een andere context;
  • Zij zijn de bouwstenen van pan-Europese netwerken.

In februari 2011 verscheen de nieuwe gids met een overzicht van alle opleidingen van 2011 (je vindt de lijst ook op deze site); in juli volgt een update. Je kan de gids hier gratis downloaden. De belangrijkste bedoeling van de overzichtscatalogus is dat hij de Europese audiovisuele professionals helpt om de opleidingsactiviteiten te leren kennen en identificeren, met het doel tegemoet te komen aan de behoeftes van potentiële deelnemers.

Wil je een papieren versie, stuur dan een mail naar bert@mediadesk-vlaanderen.eu.